Teknofest 2020 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kategorisinde Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Elektrikli ve Otonom Araç Takımı Kurul Özel Ödülü’ne layık görüldü

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen ve temel amacı temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının araç teknolojilerinde kullanımının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak olan “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”nda dereceye giren takımlar belli oldu.

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Elektrikli ve Otonom Araç Takımı 1-6 Eylül tarihleri arasında Kocaeli İzmit Körfez pistinde gerçekleştirilen Elektrikli Araç Yarışları’nda göstermiş oldukları başarıdan dolayı Kurul Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araç Takım Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncay SOYLU açıklamasında “TÜBİTAK’ın 16.sını düzenlediği Elektrikli Araç Yarışlarına Samsun Üniversitesi olarak ilk kez katılım gerçekleştirdik. Elektrikli aracımızı pandemi sürecine rağmen 1.5 ay gibi kısa sürede sıfırdan TÜBİTAK’ın istediği kurallar dahilinde 6 öğrenci arkadaşımız ile gece gündüz çok sıkı çalışarak hazır hale getirdik. TÜBİTAK’ın bu yaptığımız çalışmayı “Kurul Özel Ödülü”ne layık görmesi bizleri çok sevindirmiş ve onurlandırmıştır. Bu vesileyle organizasyonu düzenleyen Teknofest’e, TÜBİTAK’a, desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamıza ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hüseyin DEMİR hocamıza, ekip arkadaşlarım Muhammet ÇAKICI, Fatih Mehmet DEVECİ, Abdülkadir ÇELİK, Selman AKŞİT, Kadir BELEN ve Ayçe Gülüm SALTIK’a teşekkürü borç bilirim” dedi.

Derneğimiz adına kendilerini tebrik eder, başarılar dileriz.