Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Eğitici Eğitimi

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, OKA’nın teknik destek programı kapsamında 11/02/2020 – 14/02/2020 tarihleri arasında “GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ” gerçekleştirmiştir. Samsun Öğretmenevinde ilgili günlerde 08:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitime, ilimizde görev alan 27’si erkek 25’i kadın 52 öğretmen katılım sağlamıştır. Eğitim sonrasında her katılımcının okullarında girişimcilik atölyeleri kurmaları ve ilçelerindeki diğer öğretmenlere bu eğitimi vererek tüm okullarda girişimcilik atölyelerinin açılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, Dernek Başkanımız Cavit ÇAKAR tarafından, inovasyon yönetimi, yalın girişim, pazarlamada yeni paradigmalar, inovasyonun stratejik yönetimi, ürün tasarım ve geliştirme yönetimi, dijital çağda iş modelleri, inovatif kurum kültürü, ar-ge ve fikri mülkiyet kanunu, yönetim ekonomisi konularda eğitim verilmiştir.

Sunumların dışında grup çalışmaları yapılmış, iş fikirleri geliştirilmiş, ürünler oluşturulmuş ve bir şirketin kurulum aşamalarına uygun olarak şirketler oluşturulmuştur.